16-12-2017
Winterbarbecue

Op zaterdag 16  december jl. 2017 vond onze winterbarbecue plaats.  
De haven bood een sprookjesachtige aanblik door de grote verlichte kerstboom en ook in en om de Hinde schitterden de kerstlichtjes.  Op het terras grillde Harmen Ligthart met vakmanschap het prachtige vlees van Janna, de koe met een verhaal. Binnen werd gegeten, het was er vol, feestelijk en uiterst gezellig. Het aperitief, een volle sprankelende Riesling,  luidde een mooi menu in, waarin het ''vlees van Janna'', afkomstig van de zelfslachtende slagerij Walburg uit Tzum, de hoofdtoon voerde. Anne-Renske Oenema vertelde als één van de voormalige eigenaars van Janna, de gasten er meer over.


8-10-2017
Fryslan Culinair in het ir.D.F.Woudagemaal te Lemmer
Tussen de indrukwekkende stoommachines vond deze keer de  jaarlijkse proeverij plaats van alle bij FC aangesloten restaurants. Er waren veel bezoekers, het weer werkte prachtig mee. Voorzitter Bea Ligthart opende het evenement. Hilda Boesjes, directeur van het stoomgemaal, hield een boeiende voordracht over de historie en het  heden van dit monument. Elk van de restaurants verzorgde een (overheerlijk) onderdeel van het menu,  waarvan zowel binnen als buiten kon worden genoten. Van de Hinde, oftewel Harmen Ligthart en zijn crew, kwam als nagerecht een herfstgekruid stoofpeertje met sabayon en parfait.


21-08-2017
Braakhekke-bokaal naar Bakker Braaksma.
De jaarlijkse produktenverkiezing van Fryslan Culinair, gehouden op het terras van De Hinde, werd gewonnen door bakker Braaksma (Oenkerk) met het lekkerste Fryske dúmke.
Vorig jaar sleepte deze  bakker de bokaal binnen met de lekkerste Fryske Krûdkoeke . Commissaris van de Koning Arno Brok reikte de bokaal uit. De vakjury stond onder toezicht van Robèrt van Beckhoven (Heel Holland bakt).


15-06-2017
Nieuwe haring bij De Hinde

Ook dit jaar was er het  traditionele jaarlijkse Haringfeest van De Hinde, zoals gewoonlijk vooral een samenzijn buiten bij de havenmuur, met een stralend avondzonnetje. Bea Ligthart opende het feest en memoreerde wijlen Joop Braakhekke, die jarenlang het feest extra glans gaf. Havenmeester Oane Hoekstra, in zijn laatste seizoen, had samen met zijn echtgenote de eer het eerste vaatje nieuwe haring van boord te halen. Een deskundige jury onder voorzitterschap van Marc van Gulick (Lauswolt) keurde de haring, die dit jaar uitzonderlijk goed is. Stadsomroeper Rein Mulder verwittigde met verve de gasten van allerlei wetenswaardigheden.